Dünyanın en çok tartışılan çatışmalarının tam ortasında yer almış Nobel ödüllü Muhammed El-Baradey; ABD'yle olan ilişkiler, İran'la yapılan antlaşmalar, Ortadoğu'daki reform ve demokrasi, nükleer silahların olmadığı bir gelecek beklentisi hakkında ilk kez konuşuyor.
El-Baradey, yalın ve titizlikle kaleme aldığı bu eserde uluslararası alandaki mücadeleleri gözler önüne seriyor. Denetmen, danışman ve iyi bir arabulucu olan El-Baradey bizi, Iraklı yetkililerin savaş çıkacağını öngördüğü Bağdat'tan kapalı kapılar ardında Condoleezza Rice'la yaptığı görüşmelere, Piyongyang caddelerine, hatta Pakistanlı nükleer kaçakçılara kadar uzanan bir yola sokuyor. ?Bize karşı onlar yaklaşımını destekleyen ve acımasız diplomasinin gerekliliği konusunda ısrarcı olan her türlü katı ideolojiyi reddederek İran'la uzlaşabilme ihtimallerini inceliyor. Daha da önemlisi, bir milletin güvenlik sorununun sadece silahsızlanmayla çözülemeyeceğini, aynı zamanda insan onurunun, demokratik değerlerin ve yoksulluğa karşı mücadelenin de gerekli olduğunu savunuyor.
Aldatma Çağı, devletler arasındaki siyasi anlaşmazlıkların içyüzünün anlaşılmasına yardımcı olacak önemli bir çalışma.
Muhammed El-Baradey (d. 1942, Mısır) hukuk eğitimini Kahire Üniversitesi'nde 1962'de tamamladıktan sonra New York Üniversitesi'nde uluslararası hukuk doktorası yaptı. 1974-78 yılları arasında Mısır Dışişleri Bakanı'nın özel yardımcısı olarak çalıştı. 1980'de Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü'nde Uluslararası Hukuk Programı'nı yönetti. 1997'de UAEA Başkanlığı yapmaya başlayan Baradey 2009 yılına kadar bu görevi sürdürdü. 2005'te Nobel Barış Ödülü'nü kazandı. Haziran 2013'te gerçekleşen Mısır askeri darbesi sonrasında Mısır'ın geçici Cumhurbaşkanı yardımcısı seçildiyse de,
14 Ağustos 2013'te görevinden istifa etti.