Ahlak nedir? Nereden gelir? Neden pek çoğumuz ahlakın çağrısını önemser? Nörofelsefenin öncüsü Patricia Churchland Güvenen Beyin'de ahlakın beynin biyolojisinden kaynaklandığını öne sürüyor. Bağ kurmanın nörobilimsel platformunu tanımlıyor. Güvenen Beyin insanlara, dine, mutlak kurallara ve saf akla verilen önceliği yeniden değerlendirmemizi talep eden ahlakın provakatif bir soybilim araştırması. Churchland ahlaki kökenin evrim sürecinde tüm memelilerde ortak bir davranışta -yavruların bakımında- yattığını ileri sürüyor.
Bu kitap ahlakın kökenlerini ararken felsefi soruları, beynin nasıl çalıştığının kavranmasıyla ustaca dengeliyor. Ender bulunan bu kombinasyon son derece verimli. Churchland ahlakı bazı soyut ilkeler yerine sosyal duygularda sıkıca temellendiriyor, ancak bize bu ilkelerin nasıl ortaya çıktığını da gösteriyor.
- Frans de Waal, içimizdeki Maymun ve Empati Çağı'nın yazarı
Bilimin pek az alanı insanlığın geleceğiyle ahlak bilimi kadar ilişkili ve çok az akademisyen mevcut durum hakkında yorum yapmaya Patricia Churchland kadar hazır. Churchland soruna özgün bir yaklaşım oluşturarak temele ve abartılı yorumlara, baştan savma düşüncelere başvurmaksızın okuyucuya yeni olgularda rehberlik edecek becerilere sahip. Güvenen Beyin'in Churchland'ın diğer kitaplarından tek farkı daha iyi olması.
- Antonia Damasio, Descartes'ın Yanılgısı'nın yazarı
Patricia Churchland ahlakın sadece empatiyle ilgili olduğunu söylüyor.,. Beyinlerimizin sosyal bağları sağlamlaştırmak üzere evrimleştiğini vurgulayan Churchland ahlakı biyolojik olarak açıklıyor.
- Matt Ridley, Gen Çeviktir'in yazarı